Lodní doprava aktuálně

Mirčus mi poslal mapu on-line pozic lodí. Je na ní krásně vidět, kde zrovna je která loď a to od jachet až po velké námořní lodě. Lze lodě vyhledávat a prohlížet jejich fotky. Sledovat rychlost plavby … prostě krásný a zajímavý link.

Labe asi ztratilo význam velké dopravní cesty. Náše plavba je v troskách a nikdo jiný se k nám po vodě moc nehrne. Lodní doprava se moc nehrne ani do německé části Labe, ačkoliv je pro plavbu mnohem příznivější. Význam má úsek od Cuxhaven po Elbe–Lübeck kanál a potom u Magdeburgu, kde potkává Elbe-Havel kanál. U nás prakticky zbývá jen osobní doprava, která není až tak společensky významná, abychom investovali nesmyslné peníze na výstavbu zbývajících jezů.

Zemanův pomníček v obnovení myšlenky na stavbu průplavu Dunaj-Odra-Labe (DOL) z toho jasně vychází jako naprosté mrhání penězi. Asi mu imponuje, že první s tím přišel Karel IV. a rád by dosáhl jeho historického významu. Pokud historie na něj bude vzpomínat, tak zcela opačně než na Karla IV. Již za studie vyhozené peníze (30 milionů Kč ?) jsou zbytečné. Studie „překvapivě“ prokázala nesmyslnost záměru, ale Zeman i nadále plánuje nainvestovat dalších 400 miliard do přípravy stavby.

 Odkaz na Live Ships Map.

DAR MLODZIEZY, školní loď námořní školy v Gdaňsku

Malá ukázka: Kdyby se mi splnil dětský sen, tak bych v pubertě asi nastoupil na tuhle loď. Vše dopadlo jinak a tak sedám do kajaku. Na příkladu téhle lodi ukážu, co mapa na linku umí.

Tady je aktuální pozice lodě. Pokud jede, ukazuje to rychlost a směr.

Tady je info o lodi.Dočtete se spoustu zajímavých informací jako  je stáří, výtlak, max. rychlost, … Taky tabulku lodí kolem a infromace o jejich pozici rychlosti a směru pohybu  …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..