Mapa cesty Plzeň – Severní moře

Ahoj,

včera v 11:50 (8/6/2015, tj. 18.den od vyjetí) po poledni jsem byl v Cuxhaven u Kugelbake.

RIMG4754

Dojezd byl trochu divočejší a tak jsem neudělal moc fotek.

RIMG4755

 

Posledních cca 30 km jsem nejedl, nepil a nechtěl ani moc pouštět pádlo z rukou i když už jsem ho měl přivázané k vestě. Odliv a vítr mi ukazovaly co umí, ale právě tím to byl ten nejkrásnější úsek, co jsem jel. Dík všem za podporu. Nyní už jsem doma.

Ahoj Klasik

 

 

Zatím stále stojím na startu. Klasik vyrazil v pátek kolem půl druhé hodiny. V článku je pár prvních fotek, ještě z Plzně.

Zde se bude zobrazovat, kde jsem již byl (spal) (aktualizace bude jednou za 3-5 dní – viz komentář níže). Pokud mi budete chtít něco napsat, tak na mail, nebo do  komentáře nad mapou.

Všechny fotky jsou ve fotogalerii

 

84 komentářů u „Mapa cesty Plzeň – Severní moře“

  1. Zatím jsem stále na počátku doma a sleduji jak není voda :(. Časem sem budu dávat značky, kde jsem spal.

  2. Ahoj, právě jsem se probudil v Praze na loděnici u JK. Zdá se,že mě nic výrazně nebolí 😉 jen jsem si udělal trochu puchýře na pravé ruce. Dolní Berounka je peklo. Jsem rád, že ho mám za sebou. Dík za SMS Didakovi a všem ostatním, nezvládám odpovídat. Ahoj

  3. I dyž už máš projetou půlku zemí ze své cesty projetou, čeká „již jen“ Německo, tak pro celý zbytek cesty Ti přeju aby Tvoje tělo bylo v takovém stavu, aby Tě hlava dokázala dovézt do cíle. Myslíme na Tebe. Pavel, Ali, Anet, Kuba

  4. Dobré ráno, koukám, že je 4:22 – asi toho moc nenaspíš 🙂 Šťastnou plavbu celý dnešní den a myslí na tebe neuvěřitelné množství lidí

  5. Ahoj Mirdo, tak maticku Prahu uz jsi „dal“. Za chvili uz budes v privetivejsich krajinach! Myslim hlavne lidsky. Opatruj se a ber to treba taky jako putovani (pout) a sanci se neco dozvedet o sobe a svem miste v universu s (vzacnym) odstupem! At to jde! Zbynek

  6. Snad Ti, Mirečku, déšť nespláchne odhodlání a kuráž! Myslíme na Tebe i my ostatní z ruské mafie: Lída, Tom a Bětka… pusu na cestu a ve zdraví se vrať – vím, že v každém případě to bude „se štítem“

  7. Mirdo, jsi úžasnej ve svém nadšení, odhodlání a odvaze. Dlouhodobější pobyt ve své vlastní společnosti vyžaduje kus osobní statečnosti. Možná přiletí komáři. Ti faktičtí, ale i ti imaginární, v podobě dotěrných myšlenek. Přeju ti, aby ses s nimi vypořádal bez újmy na těle i na duši :-). Jana

  8. Ahoj Mirdo. Myslíme na Tebe. TO DÁŠ, TO JE TUTOVKA!!!!!!!!
    Přejeme Ti vše dobré a hodně sil až do cíle Tvé plavby.Všichni Kapustíci

  9. Jsem spíš pro cyklistiku a takhle dlouhé trasy přímo miluju, smekám svoji přilbu.protože vím jaké to chce odhodlání a víru v sebe. Přeji šťastnou plavbu a sleduji

  10. Ahoj Mirdo, obdivujem Ťa pre Tvoj nápad, výkon a odhodlanie. Super nápad. Bolo by to ťažké prejsť na bike a nie to na kajaku. Fúha … si dobrý, drž sa a verím v Tvoj dosiahnutý štastný cieľ. Pozdravujeme všetci z BB

  11. Ahoj, včera jsem to trochu nevychytal. Po krásném průjezdu Prahou (JK dík), naložení zbývajícího nákladu a opravě sedačky v Troji, protivětru a čekáním u prvních komor… jsem nestihnul komorníka ve Veltrusích. Hodinové přenášení nezachránila ani rychlá jízda starým korytem z Vraňan. Na Mělník jsem dorazil po 21 hodině. Ráno lehký deštík, ale silný vítr. Proti mě. Vyrazil jsem později, ale nebylo to lepší. Vlny s hřebínky proti jsem chvilkami měl až na puse. Nepomohlo ani ohřátí vody z elektrárny (pocitově si takovou dávám do vany a tady najednou celá řeka … ), takže jsem to dnes zastavil už v Roudnici. Jsem v loděnici s teplou sprchou. Ahoj a dík za podporu. M.

  12. Ahoj Mirdo, ať už na motorce, na kole, pěšky nebo na lodi, každej těžce vybojovanej kilometr má ohromnou cenu .
    🙂 🙂 🙂

  13. Doufám, že se ty tvé první puchýře už pomalu hojí a neznepříjemňují ti moc plavbu… Všichni ti posílame pusu 🙂

  14. Ahoj Mirundo, zprávy o tobě mi díky facebooku pořád hlásil Jarda od Kubíka, teprve dnes jsem koukla na tvůj plavební web (abych poslala odkaz Harmáčkům) a koukám, že se ti odsud dá psát ;). Takže, hurá (!) píšu, pozdě, ale přece… Stejně na tebe pořád masivně myslím, jak se ráno vzbudím i jak večer usínám. To víš, hlavně doufám, že ten můj malej brácha moc netrpí a že s tý svojí hrdinný pouti má radost :). Moc ti přeju, aby ti samotnýmu se sebou bylo dobře, nakonec to ti šlo odmalička a ať to moc nebolí… Papa, posílám pusu, J.

  15. Mirdo, zdravím tě a držím palce, ať máš dobrý vítr a dostatek sil, ať můžeš taky vnímat něco z těch hlubších vrstev svého nitra, ke kterým se člověk v běžném životě moc nedostane.

  16. Ahoj Mirdíku, konečně jsem našla kudy se k tobě dostat písemně. Moc a moc na tebe myslím, s Jiti si vyměňujem informace o tobě. Já jich do teď měla tůze málo. Obdivuji tě, že ses do toho pustil a držím všechny palce, aby zůstalo jen u puchýřů a ty se vyhojily. Už máš toho dost za sebou- četla jsem tvé vzkazy. Brzy ráno se chodím dívat na teploměr a pořád je v noci zima. Kéž bych to mohla změnit! Co tvé nocování?. Přeji šťastnou další cestu! Máma :-)))

  17. I dneska! I dneska Ti držím palce a myslím na Tebe, ať Tě záda nezradí… Kéž je to takové, jaké sis to představoval 🙂 🙂

  18. Ahoj Mirdo, stále na Tebe myslím a jsem rád za podporu a zájem který Tě všichni projevují. Věřím, že Tvůj sen naplníš do puntíku.

  19. Ahoj, dle kilometráže máš dnes v Ústí za sebou cca 285 km, což už je víc než 1/4 z těch cca 1000 km – takže šťastnou cestu do Německa 🙂

  20. Ahoj Mirundo, tak nechť je ti Německo vlídno a pohostinno a ať se ti dobře pádluje!! Labe je prý teď místy suché, tak držíme s Jardou palce, aby ses moc nenadřel..
    Pa, myslíme na tebe! J+J

  21. Ahoj, Mirdo, mám tě spojenýho nejvíc ze všeho s hudbou, která spoluutváří tvou osobnost, a taky s širokým úsměvem, kterým záříš do svého okolí. Kdyby se stalo, že by pod vlivem nepříznivých okolností na cestě přechodně zmizel ze tvých tváří, vzpomeň na to, co dokáže kouzlo hudby. Přichází odněkud shora a zároveň z hloubi našich srdcí, a je nádherná…Určitě ti vrátí úsměv tam, kam patří :-).
    Jana

  22. Klasik dnes opouští Českou republiku, takže aktualizace polohy a všechny informace o něm budou teď již pouze jednou za 3-5 dní. Dnes (28.5.) kolem poledne mi volal, že je v pořádku v Děčíně. Jede se mu dobře, dnešní noc strávil u seakajakáře Jirky – Vlčího Decha, kde o něj bylo dobře postaráno. Poslal i nějaké nové fotky, tak je přidám do článku pod mapu. Vody je prý málo (cca o 2 metry míň, než normálně), ale pořád to teče dost rychle a za 10 minut hovoru (tedy nepádlování) urazil 1 km. Dále také říkal, že jede rychleji, než čekal a že nejspíš do cíle dorazí trochu dřív.

  23. Ahoj Mirdo,
    zdravím a držím palce! Obdivuju Tvou schopnost jít za svým snem a vytrvat a asi Ti to i závidím:-) Řekla jsem o Tvé cestě mamince. Ta se teď každý den ptá, kde už jsi a jestli jsi v pořádku.Přeji hodně štěstí, příjemné počasí, pohodové lidi, pevné nervy a zdraví. L.

  24. Ahoj v Německu! Přeju ti šťastnou plavbu a ať každý den potkáš Člověka…:-). J.

  25. Ahoj Mirundo, pročítám všechny vzkazy a jsem pyšná na to, že můj kluk má tolik lidí, kterým na něm záleží a mají ho vlastně rádi. :-)))
    Asi se o tvé cestě moc nedozvěděli lyžaři? Já na ně spojení nemám. A ví to Breberka? Toho by mrzelo, že nevěděl…Ať jsi zdráv a ať je ti celou cestu hezky :-))) Pusy máma

  26. Ahoj Mirdo, dnes je o Tobě článek v Deníku. Je to kompilát z Tvých informací novinářsky zpracovaný doplněný obrázky ze startu. Je to zajímavé. Držím palce a myslím na Tebe.

  27. Čau Mirdo, chtěl jsem svolat po letech setkání těnovických pantátů, ale bez tebe by to nebylo ono. Počkáme na tvůj návrat. Zdravíme – Dušan, Marcela, Karolína, Štěpán a Bětka

  28. Ahoj Míro, dneska v noci tu byla strašná smršť, sice krátká, ale silná. Myslela jsem na tebe, jestli tě něco takového potká na cestě nebo v noci, …nic příjemného. Když jel náš Honza s Vojtou Jakoubkem stopem do Říma, vždycky když jim bylo nejhůř, potkali Někoho…pomoc…Ať už budeš potřebovat podporu praktickou, technickou, tělesnou nebo duševní, přeju ti, aby se ti mihla přes cestu nějaká pomocná ruka :-). J.

  29. Klasik poslal polohy spaní za čtvrtek a pátek a přidal krátký dopis:

    Je pátek večer. Ráno se zkusím připojit a odeslat souřadnice. Jsem na 124 km německé km, takže zbývá už jen 606 km 🙂 . Už jsou tady ty usměrňovací výhony. Mám pocit, ze to mezi nima teče trochu líp. Vody je strašně málo a vítr mě zkouší každou chvíli. Odlapili mě v Drážďanech policajti, že prý Německu musí mít každá loď jméno, myslel jsem si, že si ze mě dělají srandu, ale mysleli to vážně… puchýře to postupně vzdávají. První dva už jsou bez prasknutí v klidu.

  30. Ahoj Klasiku, za celou naší rodinku – držíme ti palečky. 🙂 Je úžasné, že jsi se vydal na takovou cestu. 🙂 Dokonce si i slavný, včera jsem si koupila noviny a hle, koho to vidím. Klasik na Kajaku a má tam dva články o své dobrodružné cestě. Hned jsem psala Kubovi a mám pro Vás ty články schované, aby si se na ně potom mohl podívat. Hodně zdaru a krásného počasí do dalších dní.

  31. Ahoj, puchýře to pomalu vzdávají a ruce fungují. Smršť me nechytla, ale počasí na me zkouší, co vydržím. Málo vody, zima, vítr, vlny od větru … Místy jedu i pomaleji, než 2 km/h. Snad se to zlepší. Ale asi to k tomu patří. Nemám připojení a tak to čtu jen tak jednou za 3 dni. Přesto dík všem za podporu. Ahoj M.
    PS: jsem někde kolem 180 km německé km, tj 830-180 te normální, takže zbývá ještě cca 650 km.

    1. Máš pravdu táto, hranice totiž nejsou 830, ale 730km … Popletl jsem to. Nyní jsem v krásné loděnici v Dessau na km261. Zbývá 461km. Nyní pojedu dlouho na západ proti větru a má foukat 5 m/s 🙁 .

  32. Ahoj,
    Míro vzpomínáme na Tebe a jak tě znám „to dáš…“. Vítr je sviňa, ale Roudná je s Tebou….

  33. Mirečku, ahoj, dneska se na tebe po mši v pavilonku ptali Mirky někteří lidé, myslí na tebe a tak jsem někomu se svolením tvé ženy předala na tebe kontakt, aby ti taky mohli napsat. Didak měl za tebe přímluvu.
    Počasí by se už mělo zlepšit, hlavně se oteplí. Nevím, jak a kde spíš, ale vždycky když jsem v noci koukla na teploměr, byla mi zima i za tebe :-).
    Tak šťastnou další plavbu, ahoj, J.

    1. Dnes jsem byl v teple. Jinak se to dá vydržet … Kolik máte v „letních“ horách?

  34. Ahoj všem a dík. Dopsal jsem polohu v odpovědi tatovi. Není to na konci. Nebudu to opisovat, ale už to tak raději nebudu dělat. Ahoj M.

  35. Ahoj Mirundo, tady v sobotu pršelo, ale včera bylo nádherně slunečno, ani vítr nebyl veliký (tak akorát na usušení prádla :). Říkala jsem si, jak se ti asi jede. V sobotu jsme mluvili s Mirkou, tak říkala, žes nocoval někde u Lipska.
    Ten Pl. Deník s velkým článkem o tobě samozřejmě máme… Moc ti držíme u nás doma všichni palce a myslíme na tebe!
    Pa, Jiti

  36. Držíme palce ať máš stále sílu bojovat s bolestmi, větrem, samotou, ať tyhle drobné nepříjemnosti vyváží nějaké příjemné setkání nebo zážitek. Na břehu Labe nás sice nikde nepotkáš jak máváme, ale na dálku povzbuzujem a posíláme sílu do každého záběru.

    V rámci možností příjemný den

    Pavel, Ali, Anet, Kuba

  37. Tak já Ti, Mirečku, foukám do zad, abych Ti pomohla s tím protivětrem…. A nezapomeň: plníš si SVŮJ sen a ten může být splněn, kdykoli se Ti zamane 🙂 Pusu, L

  38. Ahoj Mirdo. Koukala jsem na kamery v Dessau a dnes je tam fakt hnusně, ale počasí se má už jen zlepšovat, tak sis snad to nejhorší už vybral. Odpočiň si a zítra můžeš vyrazit se sluníčkem 🙂
    Pusu. M.

  39. Ahoj Míro, tady je teď už krásně, 30 nad nulou na sluníčku, od zítřka to přijde i k „vám“ :-). To se zase zapotíš, vítr by měl být převážně JZ, kolem 6, 7 m/s. Ale myslím, že by tě to ani nebavilo, jen tak hladce celou cestu proplout, ani bys nevěděl, jak, a nezjistil bys, co všechno dokážeš, co všechno jsi schopnej překonat a vydržet. Jsi fakt dobrej! Vydrž a prožívej naplno vše krásné, co tě cestou potká…:-). J.

  40. Ahoj, jdu spát. Zatím je tady krásných 16C v nejvyhřátější místnosti, tak snad zítra bude opravdu i vidět sluníčko. Maty mi před vyplutím řekl, že je jedno kam dojedu, podstatné je, ze jsem to zkusil a tak nějak to je. Jsem v klidu. Mějte se fajn, zase se časem někde připojím. Ahoj M.

  41. Ahoj, tak jsem si dnes v knihovně našla ten páteční článek v PD, pěkné! Tak to seš už teda mediální hvězda!!!!!!!!! Dobrou noc a slunečný zítřek!!!AHOJ!!!!!!

  42. Ahoj Mirdo, je dobře že jsi si dal oraz. A že vše bereš rozumně. Je fakt, že se proti Tobě spikly živly – nebyl sníh a nepršelo tak Labe neteče. Koukám na tu šífackou mapu a na Labi je pusto. Pár stojících lodí až za Magdeburgem.První plující jsou až před Gestachttem. V Dossau ještě 26.5. něco teklo a pak to jde rapidně dolů. Zdravím a myslím na Tebe. Táta

  43. „Moudré je soustředit se na to, co vás opravdu naplňuje nadšením
    nebo činí šťastnými – zkrátka žít.“
    (Bradley Trevor Greive – Pro ty, co makají jak diví)
    Milý Mirdo, je dobře, že si užíváš toho, že zrovna teď děláš to, cos moc chtěl. A je úplně jedno, kdy se rozhodneš začít dělat něco jiného, co budeš moc chtít :-).
    Víc vody přeje Jana

  44. Ahoj Mirdo, myslíme na Teba a v duchu podporujeme. Prajeme Ti dostatok vody, aby sa Ti nič na zdraví a ani na technike nepoškodilo. Ak bude stále málo vody, skús sa nejakým spôsobom presunúť o kus ďalej po zemi a pokračovať v hlbšej vode. Urob zo svojej cesty niečo ako je v Paraglidingu RedBull X-Alps (1000 km let na Paraglide alebo chôdza). Veľa sily a zdaru na ďalšej ceste. Paťo

  45. Ahoj Mirundo!! koukám, že bych možná měla svůj příspěvek také začít nějakým moudrem, třeba tohle… „od Huga: ´jdi s tím, kdo tě má rád´…“ 😉 , což bych operativně upravila na “ pádluj tam, kde je voda; kde neni, koníčkuj“ :-))) Nechce se mi věřit, že Labe už je na tom tak bědně, že neuveze malej kajak… Ať už svoji expedici zdoláš jakkoli, držím palce, ať ti zůstane pocit radosti z cesty a ať ve zdraví dorazíš do cíle. Pa, posílám pusu a zdravím i za Jardu. J. 🙂

  46. Ahoj Míro, možná že ti tam přifuní nějaká bouřka, tady je po celodenním vedru hroznej vítr. Tak to ve zdraví přežij :-). Třeba ti připrší trochu vody do řeky. Ať už je to, jak chce, pořád na tebe myslíme a držíme ti palce. Když jsem říkala holkám v práci o tvé cestě, obdivně koukaly a uznale se vyjadřovaly :-))). Tak dobrou noc, J., J, a „malej“ J.

  47. Ahoj, Mirečku, na „vodu“ nejsem odborník, znáš mě 🙂 🙂 ale vy dva (Ty a řeka) k sobě máte blízko a teď jste „jedna duše, jedno tělo“ 🙂 Mourečci na Tebe všichni myslí, brzo ahoj, pusu, L

  48. Informace od Mirdy dnes 19:45. Jsem na km 510 německé kilometráže. Vše v pořádku. Budu spát ve stanu a jedu společně s německým vodákem, který má namířeno do Baltu a bude odbočovat na kanálu do Lübecku. Zdraví a děkuje za morální podporu Mirda

  49. Ahoj, to je skvělý, Mirdo, že máš pro změnu parťáka. “ Dost bolo samoty.“ 🙂 Ať si rozumíte. Přeju zdraví, hodně sil a vody, teplo tak akorát a krásnou cestu. Jana

  50. Upřesnění polohy dle informace od Mirdy ve 21:45. „Tady zapadá slunce a jsme na levém břehu na km 513 u obce DAMNATZ.“ Po celé cestě jsme potkali asi dvě lodě. V Německu je provoz hlavně po kanálech ve směru sever – jih. Přeje všem „Dobrou noc“

  51. Ahoj Mirečku, těším se, až uslyším tvoje povídání, jak se dokážeš rozesmát, ale jsi zatím daleko. Však já se dočkám, já vím. Ale teď se pokusím, abychom se za moment smáli spolu. Jak jinak ode mne, než ze školy:
    Úkolem jsou „rýmy“ i přihlásil se Pepa a recituje: „V moři stojí Kokrhel, vody má až po kolena…“
    „Ale to se nerýmuje!“ nesouhlasí s odpovědí kantorka.
    „Jen počkejte, brzy bude příliv!“ :-)))
    Betynku má za sebou dva koncerty s kapelou – pěkné. Zítra asi Švihov. Držela se statečně a jen malé mrknutí potvrdilo, že vidí pozdní příchod báby. Pusu posílá máma

  52. Ahoj Mirundo,
    jedeš jako šroub, koukám, že takhle bys mohl být do neděle v Hamburku…?? Také jsem moc ráda, že máš na kus cesty společnost podobného šílence :). Samota je prima, ale na chvíli ji přerušit taky není k zahození.
    Nám se taky blíží datum odjezdu a já – ne že bych se netěšila – ale čím dál víc se těším, až se všichni sejdem někde doma, živí a zdraví, a všechno si povyprávíme. Udělám k tomu povídání nějaké dobré masíčko… 🙂
    Papa, nepřestávám na tebe myslet a držet palce. Jiti

  53. Ahoj, Míro, máš starostlivou mamku se smyslem pro humor a skvělou ségru (jestli jsem to dobře pochopila), které na tobě asi hodně záleží, co? To je úžasný a vůbec to není samozřejmost.
    Včetně táty tě mají moc rádi a je to z těch komentářů znát :-).
    Tak ti přeju brzké shledání s nimi a před tím ještě spoustu pěkných zážitků. J.

  54. Makej ještě pár záběrů a si tam ! Do cíle ti chybí kousek .Zdravím tě na dálku makáči ! Eda

  55. Ahoj Míro, vítej v Hamburku (dnes jsem se to dozvěděla od Mirky na tábořišti při hrabání trávy). Jsi dobrej. Je to najednou nějak rychlý :-). Těším se na setkání. J.

  56. Mirdo gratulujeme k výkonu a ke splnění svého snu. Jseš dobrej jet jako vlk samotář takovou štreku. Tak se v loděnici v Hamburku – Blankenese dobře zaopatři a vyspi. Dobrou noc. Táta, Eva a Riccardo.

  57. Ahoj Mirundo! Včera tam byl ještě Damnitz a dneska už jsi za Hamburkem!!! Tak velká gratulace k dosažení prvního cíle, protože jsem se na tebe dnes doptala, že přeci jen pokračuješ k moři. Koukám, že se ještě nechceš vzdát poustevnického života :-D, ty náš „samostatnej pionýre“ :-))))). Hezky si ten zbytek cesty užij a šťastně se vrať! Pa, Jiti a Jarda

  58. Míro, ahoj, to je krásnej pohled na tu červenou čáru plnící se červenými kapkami s černým bodem. To vypadá tak na jeden den. Nebo na dva? Každopádně se blížíš svému cíli nezadržitelně. Je to napínavý sledovat každej den, kde se objeví další kapka :-).
    Seš fakt dooost dobrej! Přeju ti šťastnej návrat a šťastnej pocit při pohledu na Severní moře. Vlastně v obráceným pořadí :-). Jana

  59. Ahoj, Mirečku, včera večer k nám dorazila radostná zpráva, že jsi v cíli… zrovna jsme celá „mafie“ grilovali na zahradě, takže jsme provolali obdivné „hurááá a sláva“ a úlevou vydechli fakt všichni!!! Jsi bourák 🙂 Šťastnou cestu domů a brzo ahoj, pusu, L 🙂

  60. Přeju Ti ať si co nejvíc vychutnáš „pár“ posledníh záběrů a v pořádku dorazíš domů.

    To co jsi absolvoval je obdivuhodné. Smekám před Tebou.

    Pavel

    Zdraví Ali, Anet, Kuba

  61. Ahoj Mirdo,

    tak jsem větší kus tvé cesty „prospal“, jsem rád, že jsi skoro
    v cíli…. klobouk dolů – přeji dobrý dojezd do cíle, a abys neemigroval k severním sousedům 🙂 i pak cestu domů.
    Jirka M.

  62. Ahoj Mirečku, gratuluju.! Zvládl jsi to a už je snad u tebe s autem i
    Kubík.Ráno jsem ho sháněla a telefon ho našel už v Německu. „Jsem už 50 km za německou hranicí, “ pravil. „S kým jedeš?“. „S nikým. Chtěl jsem jet sám…“ Takže teď jedeš!!?“ „Neboj, babičko. Svačím…“ Jakej táta, takej kluk… Tak moji milovaní kluci Dobrou noc. A brzy se vraťte. Papa mámabába

  63. Ahoj Mirdo, si super a si jednička ! Blahoželám Ti k dosiahnutiu vysnívaného cieľa. Teším sa s Tebou. Užívaj si krásne chvíle z víťazstva. Pozdravujem aj Tvoj doprovod a prajem šťastný a príjemný návrat domov. 🙂 Paťo a spol.

  64. Kluci, přeji šťastnou a klidnou cestu domů protože konec dobrý – všechno dobré. Mirdo bylo to ohromné.T

  65. Mirdo, seš dobrej!!! A Mirka už si určitě oddychla, že seš vpořádku doma!!!!! Jo a máš skvělou rodinu!!!!!!!!! Pa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..