2003 - XVI. ročník

odznak 2003 logo ZČE Hlavní partner akce:
ZÁPADOČESKÁ ENERGETIKA, a. s.
Partneři: Knihkupectví MOUDRÁ SOVA, Obecní úřad Zruč-Senec, Chovatelské potřeby DAN - J. Budková.

V pátek 11. dubna 2003 se uskutečnil 16. ročník oblíbeného turistického pochodu Aprílová noční dvacítka. Následující řádky jistě potvrdí ti, kteří se zúčastnili, a budou sloužit jako pozvánka pro ty, kteří si tuto akci nechali ujít. Věříme, že se s oběma skupinami shledáme na 17. ročníku 16. dubna 2004. Bližší informace najdete na těchto stránkách, v kalendáři turistických akcí KČT, na internetových stránkách KČT, nebo pište na aprilova@seznam.cz, případně telefonujte: 377 521 106.

Pořadatelé byli potěšeni relativně vysokou účastí (nejvíce za posledních 5 ročníků), ve kterou ani nedoufali s ohledem na páteční "vydařené" aprílové počasí. Ráno sněžení, s postupem času stále více protrhané mraky a odpoledne již sluneční paprsky přilákaly celkem 318 účastníků (viz tabulka níže).
A z jakých tras se tentokrát dalo vybírat?


A teď již slíbená tabulka účasti:
6 km Bolevec 30 + 3 psi
10 km Bolevec 157 + 5 psů
10 km Zruč-Senec 50 + 5 psů
10 km Chotíkov 1 + 2 psi
15 km Zruč-Senec 8 + 1 pes
20 km Bolevec 50 + 2 psi
pořadatelé 22  
CELKEM 318 + 18 psů

  • Nejmladší účastnici Ivaně Šimanové byl 1 rok.
  • Nejstaršímu účastníkovi Miloslavu Bokůvkovi bylo 79 let.
  • Nejvzdálenější účastník Herbert Schenker přijel až z Ostravy.

na startu
Na startu (foto René Koňadra)
mapa ČR Účastníci se opět sjeli z celé republiky:
Bílá Třemešná (býv. okr. Trutnov), Brázdim (Praha - východ), Břasy (Rokycany), Dolní Roveň (Pardubice), Ejpovice (Rokycany), Hlince (Plzeň - sever), Horní Bříza (Plzeň - sever), Chrást (Plzeň - sever), Jablonec nad Nisou, Jičín, Kdyně (Domažlice), Lubná (Rakovník), Mantov (Plzeň - jih), Město Touškov (Plzeň - sever), Nepomuk (Plzeň - jih), Nýřany (Plzeň - sever), Ostrava, Plzeň, Praha, Přeštice (Plzeň - jih), Přívrat (Ústí nad Orlicí), Radnice (Rokycany), Rakovník, Starý Plzenec (Plzeň - jih), Strakonice, Třemošná (Plzeň - sever), Vejprnice (Plzeň - sever), Záluží (Plzeň - sever), Zdice (Beroun), Zruč-Senec (Plzeň - sever), Žilov (Plzeň - sever).

Odměnou za zdolané kilometry byl diplom, otvírák s logem AND, razítko IVV a malé občerstvení. Pro účastníky letošního ročníku byl připraven nový kovový odznak.
V cíli byli účastníci dotázáni na několik otázek týkajících se jejich (ne)spokojenosti s Aprílovou noční dvacítkou. Odpovědi byly vesměs kladné. A zde jsou některé připomínky účastníků:
  • Chtěly jsme jít od 8 a start byl pouze do 7, ale ochotní pořadatelé nás pustili.
  • Pochod se nám velice líbil. Děkujeme.
  • Velmi zdařilé, hodnotíme občerstvení na cestu, rovněž tak po cestě. Příjemný zážitek. Děkujeme.
  • Chutnal mi čaj.
  • Dobrej čaj a hašlerka. Líbilo se mi to, dobrá cesta a hezké diplomy.
  • Čaj byl dobrý, ale nebyla moc tma.
  • Po cestě by mohly být soutěže.
  • Je to skvělá akce, ale přála bych si větší tmu, to ale nemůžete zařídit, takže jinak bez připomínek.
  • Vysoké startovné a příliš kolonek v přihlášce.
  • Velmi dobře značená trasa.
Z anketních lístků vylosovali Josef Sýkora, předseda O KČT Rozvoj, a Pavla Kindelmannová, členka výboru O KČT Rozvoj, 4 šťastlivce, kteří získají možnost bezplatné účasti na akcích O KČT Rozvoj Plzeň v r. 2004. Vylosováni byli: Věra Buřičová, Plzeň; Ivana Caltová, Plzeň; Pavel Kvídera, Plzeň; Jana Sedláčková, Nýřany.

Děkujeme všem účastníkům, že věnovali večer účasti na Aprílové noční dvacítce. Všem partnerům děkujeme za spolupráci a těšíme se na shledanou opět za rok.

Byli jste mezi 318 účastníky? Líbilo se Vám něco na Aprílové noční 20? Máte nějaký námět, připomínku? Plánujete účast v příštím roce? Veškeré Vaše názory uvítáme na adrese aprilova@seznam.cz nebo pište: O KČT BOLEVEC PLZEŇ, Aprílová noční dvacítka, Brněnská 43, 323 00 PLZEŇ.

 

Předchozí stránka Následující stránka aprilova@seznam.cz