2002 - XV. ročník

K+B Hlavní partner akce: K+B ELEKTRO-TECHNIK PLZEŇ.
Partneři: Knihkupectví MOUDRÁ SOVA, Obecní úřad Zruč-Senec.
Mediální partner: TIP TÝDEN.

V pátek 19. dubna 2002 se uskutečnil již 15. ročník oblíbeného turistického pochodu Aprílová noční dvacítka. Následující řádky jistě potvrdí ti, kteří se zúčastnili, a budou sloužit jako pozvánka pro ty, kteří si tuto akci nechali ujít. Věříme, že se s oběma skupinami shledáme na 16. ročníku 11. dubna 2003. Bližší informace najdete na těchto stránkách, v kalendáři turistických akcí KČT, na internetových stránkách KČT, nebo pište na aprilova@seznam.cz, případně telefonujte: 377 521 106.

V pátek dopoledne svítilo slunce a všichni doufali, že počasí letos vyjde. Ale kolem 15 hodiny přišla do Plzně bouřka a pak ještě několik přeháněk. To možná mnohé odradilo, ale ti kteří přišli, nelitovali. Přestalo pršet, v lese byl krásný vzduch, relativně teplo, cukrárna v Senci otevřená,... Co víc si přát?
A z jakých tras se dalo vybírat?


Jak je z předcházejícího přehledu patrné, mohlo se startovat ze dvou míst: z Plzně - Bolevce z Bolevecké ZŠ nebo ze Zruče - Sence z Obecního úřadu. Druhé startovací místo mohlo vzniknout díky podpoře vedení obce Zruč - Senec (omlouvám se panu místostarostovi ing. Kopejtkovi, že byl na letácích "přejmenován"). V následující tabulce zjistíte kolik bylo účastníků:
6 km Bolevec 60
10 km Bolevec 134
10 km Senec 69
20 km Bolevec 28
pořadatelé 16
CELKEM 307

  • Nejmladší účastnici bylo 1,5 roku (Katka Sýkorová).
  • Nejstaršímu účastníkovi bylo 79 let (Rudolf Sazama).
  • Nejvzdálenější účastník byl z Dobrušky (okres Rychnov nad Kněžnou).

2002-cíl
V cíli bývá rušno ... (foto R. Beníšek)
mapa ČR Turisté se sjeli z těchto míst: Beroun, Dobruška (okres Rychnov nad Kněžnou), Ejpovice (Rokycany), Heřmanova Huť (Plzeň - sever), Hlince (Plzeň - sever), Horní Bříza (Plzeň - sever), Cheznovice (Rokycany), Chotěšov (Plzeň - jih), Jičín, Libáň (Jičín), Lubná (Rakovník), Nezvěstice (Plzeň - jih), Obora u Kaznějova (Plzeň - sever), Plzeň, Praha, Předenice (Plzeň - jih), Přestavlky (Plzeň - jih), Rakovník, Srbice (Benešov), Srbice (Klatovy), Starý Plzenec (Plzeň - jih), Strakonice, Štítov (Plzeň - jih), Třemošná (Plzeň - sever), Zbiroh (Rokycany), Zruč-Senec (Plzeň - sever).

Odměnou za zdolané kilometry byl diplom, malá kapesní svítilna a razítko IVV. I pro patnáctý ročník, tak jako pro dva předchozí, byl připraven kovový odznak (viz vyobrazení barevných variant).
odznak 2000      odznak 2001      odznak 2002
A protože Aprílová byla poslední akcí KČT Rozvoj, na které nebyla k dispozici samolepka, bylo toto napraveno. Teď už je série "rozvojáckých" samolepek kompletní.

Děkujeme všem účastníkům, že věnovali večer účasti na Aprílové noční dvacítce. Všem partnerům děkujeme za spolupráci a těšíme se na shledanou opět za rok.

Byli jste mezi 307 účastníky? Líbilo se Vám něco na Aprílové noční 20? Máte nějaký námět, připomínku? Plánujete účast v příštím roce? Veškeré Vaše názory uvítáme na adrese aprilova@seznam.cz nebo pište: O KČT BOLEVEC PLZEŇ, Aprílová noční dvacítka, Brněnská 43, 323 00 PLZEŇ.

 

Předchozí stránka Následující stránka aprilova@seznam.cz