2005 - XVIII. ročník

Partneři 18. roč. AND:
Knihkupectví MOUDRÁ SOVA, Obecní úřad Zruč-Senec, Chovatelské potřeby DAN - J. Budková, Asociace tělovýchovných jednot a sportovních klubů ČR.
Hlavní mediální partner 18. roč. AND:
Plzeňský kulturní portál XKULTURA.CZ


15. duben, patnáctý pátek roku 2005, všem milovníkům noční turistiky přinesl další, již 18. ročník mezinárodního turistického pochodu Aprílová noční dvacítka. Tento ročník přinesl opět několik novinek a nabídl rekordních osm tras od 6 do 25 km. Jednou z těch nejvýraznějších novinek byla tzv. Zlatá trasa pro nejzdatnější turisty se startem v Rokycanech a cílem v Plzni.

Krásné, téměř letní, počasí přivedlo na všechna tři startovací místa (v Plzni, Zruči-Senci a Rokycanech) dohromady 555 turistů (krásné číslo, jako výpis ze žákovské:-) ). Je to zřejmě nejvíce od r. 1989 (chybí totiž údaje z let 1990 a 1991).

Všechny trasy byly tentokrát směrovány do Sence a k boleveckým rybníkům, ty delší pak ještě na vrch Krkavec. Na kontrole v Senci čekal na účastníky akce "živý plyšový" lev, maskot 9. turistické olympiády IVV.

kontrola Senec

 

Každoročně vyhlašujeme nejmladšího, nejstaršího a nejvzdálenějšího účastníka. I letos dostali dárek od plzeňského Knihkupectví Moudrá sova. Všichni pak dostali v cíli vedle pamětního listu i suvenýr 18. ročníku - propisovací tužku s logem AND. K prodeji byl připraven i kovový odznak v nové barvě - v černé se žlutým měsícem (tzv. "model 05").

Tabulka účasti:
6 km Bolevec 86 + 2 psi
6 km Zruč-Senec 27  
10 km Bolevec 200 + 8 psů
10 km Zruč-Senec 87 + 1 pes
15 km Bolevec 57 + 2 psi
15 km Zruč-Senec 19  
20 km Bolevec 42  
25 km Rokycany 16  
pořadatelé 21  
CELKEM 555 + 13 psů

  • Nejmladší účastnici Evě Vápeníkové byly 3 roky.
  • Nejstarším účastníkem byl Otto Krause (77 let).
  • Nejvzdálenějšími účastníky se stali Josiah Harsh, Liz Harsh, Robin Harsh a Roger Harsh z Michiganu, USA.
startovní úřad

kontrola Senec

mapa_CZ Na 18. ročník se účastníci sjeli z těchto míst:
Bdeněves (býv. okr. Plzeň - sever), Beroun, Česká Bříza (Plzeň - sever), Dobřany (Plzeň - jih), Dobříč (Plzeň - sever), Dolany (Plzeň - sever), Druztová (Plzeň - sever), Dýšina (Plzeň - sever), Horní Bříza (Plzeň - sever), Hromnice (Plzeň - sever), Chlumčany (Plzeň - jih), Jindřichův Hradec, Kdyně (Domažlice), Klášter (Plzeň - jih), Kralovice (Plzeň - sever), Letohrad (Ústí nad Orlicí), Lubná (Rakovník), Mantov (Plzeň - jih), Myť (Rokycany), Nýřany (Plzeň - sever), Ostrava, Plzeň, Praha, Přeštice (Plzeň - jih), Rakovník, Rokycany, Starý Plzenec (Plzeň - jih), Strakonice, Sulkov (Plzeň - sever), Štěnovice (Plzeň - jih), Tlucná (Plzeň - sever), Tlučná (Plzeň - sever), Trnová (Plzeň - sever), Třemošná (Plzeň - sever), Vejprnice (Plzeň - sever), Velichov (Karlovy Vary), Zruč-Senec (Plzeň - sever), Žichlice (Plzeň - sever), Žilov (Plzeň - sever) a Michigan, USA.

kontrola Senec Děkujeme všem účastníkům, že věnovali večer účasti na Aprílové noční dvacítce. Všem partnerům děkujeme za spolupráci a těšíme se na shledanou opět za rok.

Byli jste mezi 555 účastníky? Líbilo se Vám něco na Aprílové noční 20? Máte nějaký námět, připomínku? Plánujete účast v příštím roce? Veškeré Vaše názory uvítáme na adrese aprilova@seznam.cz nebo pište: O KČT BOLEVEC PLZEŇ, Aprílová noční dvacítka, Brněnská 43, 323 00 PLZEŇ.

 

Předchozí stránka Následující stránka aprilova@seznam.cz